Ons gezin bestaat uit vier personen: Rudy Meulenbelt, eigenaar van autorijschool Pronkjewail (en voorheen eigenaar van de AHOV-Hondenschool), Meta Meulenbelt, werkzaam bij KPN, en de kinderen Mean en Shen. We wonen in Borgsweer in een grote boerderij.

Beiden zijn we met honden opgegroeid, en toen we samen gingen wonen was het logisch dat we onze eigen hond vanuit ons ouderlijk huis zouden meenemen. Dit waren Duitse Herders, broer en zus, kinderen van Rudy's eerste hond. We hebben beiden met honden getraind al voordat we samen gingen wonen.

De Duitse Herder is altijd gebleven, maar Meta is toen haar Herder op leeftijd kwam zich gaan oriënteren op een kleiner ras. Dit werd de Cairn Terriër. Wat ons aansprak was het grootse karakter in het kleine jasje. Een lekker fanatiek hondje met pit, fijn om hondensporten mee te beoefenen, te wandelen, maar handzamer dan de Duitse Herder.

De eerste Cairn werd aangeschaft bij de kennel van Eskadale, bemiddeld door de Nederlandse Cairn Terriër Club. Ayla bleek een heel fijn hondje, lief in huis, gehoorzaam, enthousiast tijdens behendigheid, en ook nog een geweldige moeder. Ayla is de stammoeder van onze kennel. Onze jongste hond, Ryshka, is haar achter-achter-kleindochter.